Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Gyümölcsös-joghurtos desszert Ch

 Gyümölcsös-joghurtos desszert

Ha szeretnél egy gyümölcsös rágcsálnivalót, imádni fogod ezt az egyszerű reggeli finomságot. Kombináld a ropogós zabot és a magvakat friss bogyós gyümölcsökkel és natúr joghurttal. Ez a variáció jóval egészségesebb, mint a bolti változat, ami gyakran tele van cukorral. Fogyasztása ajánlott reggelire, vagy ebéd után desszertként. Kiváló vegetáriánusok, valamint tojás- és szójamentes étrended követők számára.

Hozzávalók: 4 adag

  • 1,5 dkg kókuszreszelék
  •      2 evőanál makadámdió felaprítva
  •  2 evőanál kesudió felaprítva
  •  1 evőanál tökmag
  •  5 dkg zab
  •  ½ tk őölt fahéj
  •  1 evőanál olívaolaj
  •  2 evőanál almalé
  •  6 dkg friss áfonya
  •  6 dkg friss málna
  •  7,5 dkg szeletelt eper
  •  15 dkg natúr joghurt

 

Elkészítése:

Helyezd a kókuszt, a dióféléket, a magvakat és a zabot egy tálba, majd szórd meg őet az őölt fahéjjal. Öntsd hozzá az olajat és az almalevet, és keverd össze. Melegítsd fel egy serpenyően a zabos keveréket. Pirítsd alacsony lángon 5 percig, kevergesd gyakran, amíg aranybarna nem lesz. Hagyd hűni. Keverd össze a bogyós gyümölcsöket egy kis tálban. Oszd el a gyümölcskeveréket 4 pohárba vagy edénybe, és a tetejére rakj mindegyiknek egy kanálnyi joghurtot. Oszd négyfelé a zabos keveréket, majd tálald.

Gaál Zita

Előkészítés: 10 perc Főzési idő 5 perc

Tápanyagtartalom adagonként: Kalória: 243 kcal Fehérje: 7 g Szénhidrát: 15.5 g (ebbő cukor: 6.7 g) Zsír: 17 g (telített zsírsavak: 4.4 g)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!