Gyümölcsös-joghurtos desszert
Ha szeretnél egy gyümölcsös rágcsálnivalót, imádni fogod ezt az egyszerű reggeli finomságot. Kombináld a ropogós zabot és a magvakat friss bogyós gyümölcsökkel és natúr joghurttal. Ez a variáció jóval egészségesebb, mint a bolti változat, ami gyakran tele van cukorral. Fogyasztása ajánlott reggelire, vagy ebéd után desszertként. Kiváló vegetáriánusok, valamint tojás- és szójamentes étrended követők számára.
Hozzávalók: 4 adag
- 1,5 dkg kókuszreszelék
- 2 evőanál makadámdió felaprítva
- 2 evőanál kesudió felaprítva
- 1 evőanál tökmag
- 5 dkg zab
- ½ tk őölt fahéj
- 1 evőanál olívaolaj
- 2 evőanál almalé
- 6 dkg friss áfonya
- 6 dkg friss málna
- 7,5 dkg szeletelt eper
- 15 dkg natúr joghurt
Elkészítése:
Helyezd a kókuszt, a dióféléket, a magvakat és a zabot egy tálba, majd szórd meg őet az őölt fahéjjal. Öntsd hozzá az olajat és az almalevet, és keverd össze. Melegítsd fel egy serpenyően a zabos keveréket. Pirítsd alacsony lángon 5 percig, kevergesd gyakran, amíg aranybarna nem lesz. Hagyd hűni. Keverd össze a bogyós gyümölcsöket egy kis tálban. Oszd el a gyümölcskeveréket 4 pohárba vagy edénybe, és a tetejére rakj mindegyiknek egy kanálnyi joghurtot. Oszd négyfelé a zabos keveréket, majd tálald.
Gaál Zita
Előkészítés: 10 perc Főzési idő 5 perc
Tápanyagtartalom adagonként: Kalória: 243 kcal Fehérje: 7 g Szénhidrát: 15.5 g (ebbő cukor: 6.7 g) Zsír: 17 g (telített zsírsavak: 4.4 g)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: