Hozzávalók:
Elkészítése:
Vágd be a gesztenyét kereszt alakban, és süsd 180 fokon 45 percig (sütőben). Hűtsd le a gesztenyét. Vedd le a héjat, illetve kanalazd ki a gesztenyék húsát, a húsa lehetőleg maradjon egészben. Fél csésze vizet keverj el a cukorral, melegítsd, kevergesd, amíg feloldódik a cukor. Add hozzá a mézet és a vaníliát, forrald fel. Tedd hozzá a gesztenyét és főzd 15 percig vagy addig amíg kezd szétfőni a gesztenye. Vedd ki a vanília rudat és szűrőkanállal vegyél ki egy csészényi gesztenyét, tedd félre. A maradékot turmixod össze amíg sima nem lesz a püré és keverd hozzá a egész gesztenyéket. A lekvárt töltsd üvegbe és zárd le. Rakd az üveget forró vízbe, az üvegek nagyságától függően 10 – 15 percig dunsztold. Zita