Hozzávalók:
Elkészítése:
A ringló ha nem magvaváló, akkor külön kell főzni: a megmosott és válogatott ringlót összevágtam kívülről cikkelyekbe, nem kell hogy szétessen, csak így gyorsabban fő. Így ahogy van, betettem a nyírfacukorral egy lábasba és kis hőfokon elkezdtem főzni. Ahogy fő, lassan szinte leolvad a húsa a magról, míg a végén ott a gyönyörű színű lekvárunk magokkal amiket csak ki kell halászni egy szűrőkanál segítségével. Közben a szedret is lábasba teszem és a nyírfacukorral meg a citromlével elkezdem főzni lassú tűzön, majd ha kész a ringló (maghalászás után), hozzáadom. Együtt addig főzöm amíg a kívánt sűrűséget el nem érem, majd sterilizált üvegekbe töltöm és dunsztolom. Roppant édes volt a szedrem és savanykás a ringlóm. Szeder magos és gyümölcsdarabos is, a ringló teljesen homogén. Nagyon jól összeillenek. Főleg egy pohár jéghideg görögjoghurt tetejére kanalazva, pár szem szederrel… és mivel nyírfacukorral készült, még kevesebb bűntudattal. szmájli.