Eper mousse torta
Hozzávalók:
A tésztához:
- 3 tojás
- 3 ek kristálycukor
- 3 ek liszt
- 1 tk sütőor
Az eper mousse-hoz
- 500 g eper
- 250 g mascarpone
- 3 dl habtejszín
- 120 g cukor
- 2 cs. lapzselatin (12 lap)
Elkészítése:
A piskótához a három tojást és a 3 ek. cukrot habverőel fehéredésig keverem. Kanalanként hozzádolgozom az átszitált lisztet és sütőort is. Sütőapírral bélelt kapcsos tortaformába öntöm, elsimítom és 180ºC-os sütően, 8-10 perc alatt készre sütöm. A tésztát sütőapírral együtt kiemelem a formából, konyharuhára borítom, lehúzom róla a sütőapírt, és hűni hagyom. A krémhez az epret megmosom, a gyümölcsrő leitatom a vizet, majd kisebb darabokra vágom. Egy mélyebb edénybe teszem, rászórok kb. 10 dkg porcukrot, egy ek. citromlével meglocsolom, és néhány percig állni hagyom, majd botmixerrel összeturmixolom. A két csomag lapzselatint vízbe áztatom, majd miután megszívta magát, leöntöm róla a vizet, és alacsony hőokon felolvasztom. Az eperpürébő néhány kanálnyit elkeverek a zselatinnal, majd az egészet az eperpürébe keverem, és habverőel alaposan összedolgozom. A mascarponét és a kemény habbá vert habtejszínt szintén az eperpüréhez keverem. A kihűt tortalapot visszahelyezem a kapcsos tortaformába, és beleöntöm az eper mousse-t, majd megkocogtatom, hogy a krém mindenhol kitöltse a formát. Néhány órára lefedve hűőe teszem, hogy a krém kellőépp megszilárduljon. A torta tetejét csoki forgáccsal díszítem. Meleg vízbe mártott késsel szeletelem. www.fincsi.hu
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: