Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Cukorba főtt narancs(befőtt) 1914

Cukorba főtt narancs

Hozzávalók:

  • narancs
  • 1 kg narancshoz 1 kg cukor
  • ½ liter víz
  • minden kg-ra ½ kg cukor
  • organtinon (?)

Elkészítése:

A narancsot karikákra kell vágni, magjait kiszedni, megmérni, vízbe tenni és naponta változtatni a vizet hat napon át. Egy kg narancshoz egy kg cukrot veszünk, azt egy fél liter vízzel felfőzzük de nem sűrűre, a narancsot beletéve addig főzzük, míg üvegesedni kezd a héja. Az alatt, míg a narancs fő, még minden kg-ra 1/2 kg cukrot sűrűre főzünk. A narancsot tálba tesszük a sűrű cukrot, ráöntjük, a másikat melyben a narancs főtt még sűrűre főzve, organtinon hozzá szűrjük. Másnap a cukrot még egyszer felfőzzük, a narancsot üvegekbe rakjuk, ráöntjük a cukrot, és bekötve eltesszük. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!