Citromfüves birsalmaleves
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 evőkanál vaj vagy ghí (tisztított vaj)
- 2 evőkanál nyírfacukor
- 2-3 birsalma, megtisztítva, magháza kivágva és húsa kockákra vágva
- 8 dl víz
- 1 csipet só
- 2 kiskanál reszelt gyömbér
- 2 evőkanál natúr joghurt vagy szójajoghurt
- 1,5 dl zabtejszín
- 1 csokor friss citromfű
Elkészítése:
A vajon a nyírfacukrot karamellizáljuk, és a birsalmát kissé megpirítjuk, és megpároljuk benne, majd a vízzel felöntjük. Megsózzuk, és a gyömbérrel fűszerezzük, és amikor a birs puhára főtt, a joghurtot a tejszínnel simára keverjük, és hő-kiegyenlítést alkalmazva a levest dúsítjuk. Botmixerrel krémesre pépesítjük, és friss citromfűvel díszítve tálaljuk. HáziPatika.com
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: