Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Citromfüves birsalmaleves

Citromfüves birsalmaleves

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 evőkanál vaj vagy ghí (tisztított vaj)
  • 2 evőkanál nyírfacukor
  • 2-3 birsalma, megtisztítva, magháza kivágva és húsa kockákra vágva
  • 8 dl víz
  • 1 csipet só
  • 2 kiskanál reszelt gyömbér
  • 2 evőkanál natúr joghurt vagy szójajoghurt
  • 1,5 dl zabtejszín
  • 1 csokor friss citromfű

Elkészítése:

A vajon a nyírfacukrot karamellizáljuk, és a birsalmát kissé megpirítjuk, és megpároljuk benne, majd a vízzel felöntjük. Megsózzuk, és a gyömbérrel fűszerezzük, és amikor a birs puhára főtt, a joghurtot a tejszínnel simára keverjük, és hő-kiegyenlítést alkalmazva a levest dúsítjuk. Botmixerrel krémesre pépesítjük, és friss citromfűvel díszítve tálaljuk. HáziPatika.com

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!