Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Bodzavirág-szirup

Bodzavirág-szirup

Hozzávalók:

  • 2, 5 liter víz
  • 1 narancs lé
  • 1 citrom lé
  • 25 dkg megtisztított, összevágott bodzavirág
  • 1 kg cukor
  • 4 dkg aszkorbinsav (citrompótló)

Elkészítése:

Összekeverünk 2,5 liter vízzel 1 narancs és 1 citrom levét, hozzáadunk 25 dkg megtisztított, összevágott bodzavirágot. Az edényt lefedjük egy vászonanyaggal, és 2 napra hűvös helyre állítjuk. Finom szitán átszűrjük, és 1 liternyit belőle felforralunk 1 kg cukorral. Hagyjuk kihűlni, hozzáadunk 4 dkg aszkorbinsavat és a maradék bodzalevét. Sterilizált üvegekbe vagy korsókba toltjuk, és szorosan lezárjuk (kb 3,5 liter lesz) Hűvös sötét helyen, felbontás után pedig hűtőszekrényben taroljuk.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!