Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Birsalmasajt

A birsalma az őszi időszak egyik legértékesebb termése, hiszen bőven tartalmaz C-vitamint, és emésztőrendszerünk, közvetve pedig immunrendszer működését is támogatja. Természetes pektinekben gazdag, mely szabályozza a vércukor- és koleszterinszintjét, illetve bélgyulladás esetén is hatásos. Ezen kívül kiváló A-, B1-, B2-, B3- és E-vitamin-forrás, és gazdag ásványi anyagokban (réz, vas, kálium, foszfor) is. A B-vitaminok a szürke időszakban igencsak nagy szükségünk van, segítenek elűzni a rosszkedvet és a depressziót. HáziPatika.com

Birsalmasajt

Hozzávalók:

  • 1,3 kg birsalma
  • kevés víz
  • 10-15 dkg nyírfacukor
  • 1 kávéskanál citromlé
  • negyed vaníliarúd kikapart magja
  • sütőpapír
  • őzgerincforma
  • dió
  • mandula
  • mogyoró

Elkészítése:

Jótékony egészségügyi hatásai mellett szerencsére ízletes ételek is készíthetők belőle, így például a híres birsalmasajt, amely igazán különleges és egészséges édesség lehet a hideg időszakban. Elkészítéséhez hámozzunk meg és magozzunk ki 1,3 kg birsalmát, majd kevés vízben főzzük puhára, és turmixoljuk le. Ebből a mennyiségből kb. 1 kg gyümölcspürénk lesz. Tegyük vissza a lábosba, adjunk hozzá 10-15 dkg nyírfacukrot, egy kávéskanál citromlevet és negyed vaníliarúd kikapart magját. Lassú tűzön addig főzzük, amíg kocsonyasűrűségű nem lesz. Ezután sütőpapírral bélelt őzgerincformába simítjuk, és hagyjuk megszikkadni. Ha kihűlt, tegyük hűtőszekrénybe. Ízlés szerint diót, mandulát vagy mogyorót is adhatunk hozzá főzés közben. Így még gazdagabb lesz. HáziPatika.com

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!