Birsalma ecetben
Hozzávalók:
- 2 kg birsalma
- kis egész fahéj
- szegfűszeg
- 1,25 kg cukor
- 2 liter víz
- 2,5 dl ecet
Elkészítése:
Két kg birsalmát megmosva, mindegyiket 4 szeletre vágjuk, magházát kiszedjük, mindegyikbe egy kis egész fahéjat és egy szegfűszeget szurkálunk. 1,1/4 kg cukor 2 liter víz, 2,1/2 dl jó ecetet együtt sűrűre főzünk, a birsalmát beletesszük, és puhára főzzük benne, ha egyik, vagy másik hamarabb fő meg, kiszedjük, és ha kissé kihűlt innen visszatesszük, míg mind puha lett, Azután egy tálba mind kiszedjük, a cukrot még sűrűre főzzük. Reáöntjük, és ha kihűlt üvegekbe rakjuk pergament papírral lekötve eltesszük. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: