Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Birsalma ecetben 1914

Birsalma ecetben

Hozzávalók:

  • 2 kg birsalma
  • kis egész fahéj
  • szegfűszeg
  • 1,25 kg cukor
  • 2 liter víz
  • 2,5 dl ecet

Elkészítése:

Két kg birsalmát megmosva, mindegyiket 4 szeletre vágjuk, magházát kiszedjük, mindegyikbe egy kis egész fahéjat és egy szegfűszeget szurkálunk. 1,1/4 kg cukor 2 liter víz, 2,1/2 dl jó ecetet együtt sűrűre főzünk, a birsalmát beletesszük, és puhára főzzük benne, ha egyik, vagy másik hamarabb fő meg, kiszedjük, és ha kissé kihűlt innen visszatesszük, míg mind puha lett, Azután egy tálba mind kiszedjük, a cukrot még sűrűre főzzük. Reáöntjük, és ha kihűlt üvegekbe rakjuk pergament papírral lekötve eltesszük. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!