Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Befőttekről 1914

Befőttekről

A gőzben eltett gyümölcsök körülbelül mind egyformán készülnek. Fődolog, hogy a gyümölcs egészséges, friss és ne túl éretlen, de túlságos érett se legyen, – továbbá az üvegbe kerülésig annak tiszta kezelése. Ha a gyümölcsöt kissé kénezni akarjuk, nem mossuk meg előbb, hanem azután. 1-2 vízben és szitára rakva jól le hagyunk róla csepegni minden vizet. 3 kg savanyúbb gyümölcshöz 1 1/4-1 1/2 kg cukrot édesebbhez valamivel kevesebbet veszünk. A cukrot tiszta folyóvízzel felfőzzük, a szikkadt gyümölcsöt szépen száraz és tiszta üvegekbe rakjuk, a cukorvízzel majdnem tele öntjük, erősen lekötjük pergament papírral és gőzbe téve a felforrástól számítva legalább 5 percig forrni hagyjuk. Azután mindenestül levesszük, letakarjuk és csak másnap szedjük ki az üvegeket belőle. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!