Almás bodzalekvár
Hozzávalók:
- 50 dkg fekete bodzabogyó (Sambucus nigra)
- 60 dkg savanyú nyári alma
- 20-25 dkg cukor
- 1 teáskanál citromsav
- kb. 6 dl víz
Elkészítése:
A leszedett bodzát még a tányérjával együtt megmosom, majd a fekete bodzaszemeket egy lábasba szedem. Azok a jó szemek, amelyek feketék és könnyen lepattannak. 1 dl vizet öntök alá. Az almát megmosom és apró kockákra vágom úgy, hogy magházát kiveszem, de a héját rajta hagyom. Az almát a bodzához teszem és főzöm, ha sűrűsödik, teszek alá még vizet. Érdemes először kevés vizet hozzáadni és ahogy fő szét az alma adagolni a vizet, hogy lekvár sűrűségű massza legyen. Én kedvelem az almahéjat és a bodzamagot a lekvárban, így amikor a gyümölcsök szétfőttek, beleteszem a cukrot és a citromsavat és felforralom. 10 percig főzöm, majd forrón üvegekbe töltöm. Jól tele teszem, lezárom kupakkal, majd száraz dunsztban hagyom kihűlni. Myreille
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: