Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Almás bodzalekvár

Almás bodzalekvár

Hozzávalók:

  • 50 dkg fekete bodzabogyó (Sambucus nigra)
  • 60 dkg savanyú nyári alma
  • 20-25 dkg cukor
  • 1 teáskanál citromsav
  • kb. 6 dl víz

Elkészítése:

A leszedett bodzát még a tányérjával együtt megmosom, majd a fekete bodzaszemeket egy lábasba szedem. Azok a jó szemek, amelyek feketék és könnyen lepattannak. 1 dl vizet öntök alá. Az almát megmosom és apró kockákra vágom úgy, hogy magházát kiveszem, de a héját rajta hagyom. Az almát a bodzához teszem és főzöm, ha sűrűsödik, teszek alá még vizet. Érdemes először kevés vizet hozzáadni és ahogy fő szét az alma adagolni a vizet, hogy lekvár sűrűségű massza legyen. Én kedvelem az almahéjat és a bodzamagot a lekvárban, így amikor a gyümölcsök szétfőttek, beleteszem a cukrot és a citromsavat és felforralom. 10 percig főzöm, majd forrón üvegekbe töltöm. Jól tele teszem, lezárom kupakkal, majd száraz dunsztban hagyom kihűlni. Myreille

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!