Almalekvár
Hozzávalók 6 főre
- 5 kg alma
- 1 kg cukor
- kevés Na- benzoát
A főzési idő függ az almafajtától, és hogy mennyire sűrű lekvárt akarunk. Én 30 percig főztem. Ehhez a lekvárhoz hullott almát is használhatunk, vegyíthetjük a fajtákat, hogy minél aromásabb legyen. Ha csak édes almánk van, savanyíthatjuk citromlével. Aki szereti, ízesítheti citromhéjjal.
Elkészítése:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, vékony szeletekre, vagy cikkekre vágjuk. Rászórjuk a cukrot, meg-meg kavarjuk, amíg levet ereszt. Tűzre tesszük, kezdetben fedő alatt főzzük, amíg az alma puhulni kezd (5-10 perc). Levesszük a fedőt, tovább főzzük, hogy a leve elpárologjon és besűrűsödjön. Forrón üvegbe rakjuk, tetejére kevés Na- benzoátot teszünk.Csíki Piroska
Ajánlat:
Felhasználhatjuk télen almás sütemények készítésére, de kenyérre kenve is finom.

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: