Sonkás palacsinta
Hozzávalók: 12 palacsintához:
- 15 dkg liszt,
- 3,5 dl tej,
- 1 tojás,
- késhegynyi só.
A sütéshez:
- olaj.
A töltelékbe:
- 25 dkg sonka,
- 20 dkg zsemlemorzsa,
- 2-3tojassargaja,
- 1 tojás,
- 1 dl tejföl,
- őrölt bors,
- só,
- olaj a sütéshez.
Elkészítése:
A sonkát megfőzzük és ledaráljuk. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadunk 2-3 tojássárgáját es 1 dl tejfolt. A palacsintákat megtoltjuk, összehajtjuk, tojásba es morzsába bundázzuk, es forró olajban megsütjük. Tormamártással kínáljuk. Barna Rozsa, Topolya
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: