Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Húsvéti képviselőfánk Ch

Húsvéti képviselőfánk

Hozzávalók 15 darabhoz:

  • 5 dkg vaj vagy margarin,
  • csipetnyi só,
  • 12-13 dkg liszt,
  • 3 tojás,
  • 15 dkg meggybefőtt,
  • 4 dl tejszín,
  • 2 teáskanál neszkávé,
  • 3 dkg kristálycukor,
  • 1 zacskó habfixáló,
  • 4 evőkanál csokoládélikőr,
  • 2 evőkanál porcukor vagy díszítő szórócukor,
  • színes tojáscukor vagy drazsé.

Elkészítése:

Az égetett tésztához a vajat és a sót 1/8 liter vízbe tesszük, és felforraljuk. Egyszerre beleszórjuk az átszitált lisztet, és addig keverjük, amíg a tészta a fazék aljától és falától egy darabban elválik. Ekkor nagyobb keverőtálba tesszük, és rögtön beledolgozunk egy tojást. Rövid ideig hűlni hagyjuk, majd egymás után a többi tojást is beledolgozzuk. Nagyobb lyukú, csillagcsöves nyomózsákba töltjük. Két-három, sütőpapírral kibélelt tepsibe az égetett tésztából – egymástól elegendő távolságra – 7 cm hosszú tojás formákat nyomunk. Előmelegített sütőben, 225 fokon (gáztűzhelynél 4-es fokozaton) tepsinként kb. 25 perc alatt megsütjük. A forró képviselőfánkokat ollóval félbevágjuk, és hűlni hagyjuk. Közben a meggybefőttet lecsöpögtetjük. A tejszínt a neszkávéval és a cukorral kemény habbá verjük. Végül beleforgatjuk a habfixálót és hozzáadjuk a csokoládélikőrt. Kis lyukú, csillagcsöves nyomózsákba kanalazzuk, és a képviselőfánkok alját a habbal megtöltjük. A hab tetején a meggyet elosztjuk. A fánkok “kalapját” feltesszük, és porcukorral vagy szórócukorral meghintjük. Tetszés szerint színes tojáscukrokkal, drazsékkal díszítjük.

Elkészítési idő 1 óra 30 perc, darabonként 790 kJ (190 kcal), 3 g fehérje, 13 g zsír, 14 g szénhidrát.

 

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!