Görög húsvéti leves (Mayiritsa)
Hozzávalók:
- egy fiatal bárány mája, tüdeje, szíve és belei,
- fél csésze vaj,
- 4-5 nagy fej hagyma finomra vágva,
- fél csokor friss kapor összevágva,
- 6 ek rizs,
- tojásos citrommártás,
- só,
- bors,
- citromlé.
Elkészítése:
Mossuk meg a májat, a tüdőt, a szívet és a beleket. Ez utóbbit egy ceruza segítségével fordítsuk ki és belülről is alaposan mossuk át, de előtte szórjuk be alaposan sóval és citromlével. Tegyük fel a belsőségeket 7 csésze vízben főni, mikor forrni kezd, a tetején képződő habot szedjük le. Sózzuk meg és kis lángon főzzük 30 percig. Csöpögtessük le a húst és vágjuk nagyon apróra. Pároljuk puhára a hagymát a vajban, adjuk hozzá az apróra vágott húst, a borsot és a kaprot, állandó keverés mellett pároljuk néhány percig. Ekkor öntsük rá a húslét és kis lángon 25 percig főzzük. Tálalás előtt 20 perccel keverjük bele a rizst. Vegyük le a tűzről és készítsük el a tojásos citrommártást. Adjuk a leveshez állandó keverés mellett és azonnal, nagyon forrón tálaljuk
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: