Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Görög húsvéti leves

Görög húsvéti leves (Mayiritsa)

Hozzávalók:

  • egy fiatal bárány mája, tüdeje, szíve és belei,
  • fél csésze vaj,
  • 4-5 nagy fej hagyma finomra vágva,
  • fél csokor friss kapor összevágva,
  • 6 ek rizs,
  • tojásos citrommártás,
  • só,
  • bors,
  • citromlé.

Elkészítése:

Mossuk meg a májat, a tüdőt, a szívet és a beleket. Ez utóbbit egy ceruza segítségével fordítsuk ki és belülről is alaposan mossuk át, de előtte szórjuk be alaposan sóval és citromlével. Tegyük fel a belsőségeket 7 csésze vízben főni, mikor forrni kezd, a tetején képződő habot szedjük le. Sózzuk meg és kis lángon főzzük 30 percig. Csöpögtessük le a húst és vágjuk nagyon apróra. Pároljuk puhára a hagymát a vajban, adjuk hozzá az apróra vágott húst, a borsot és a kaprot, állandó keverés mellett pároljuk néhány percig. Ekkor öntsük rá a húslét és kis lángon 25 percig főzzük. Tálalás előtt 20 perccel keverjük bele a rizst. Vegyük le a tűzről és készítsük el a tojásos citrommártást. Adjuk a leveshez állandó keverés mellett és azonnal, nagyon forrón tálaljuk

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!