Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Farsangi mulatságban becsípett kacsasült

Farsangi mulatságban becsípett kacsasült

Ez a kacsa alaposan becsípett a konyaktól és a vörösbortól, de nem csak ő ilyen iszákos.

Hozzávalók:

  • 1 db pecsenyekacsa
  • bors
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • olaj
  • 1 körte
  • 1 alma
  • 2 füge
  • 1 narancs
  • 2 evőkanál csipkebogyólekvár
  • reszelt citromhéj
  • 0,5 dl konyak
  • 1 dl vörösbor

Mártáshoz:

  • 1 dl vörösbor
  • 2 evőkanál lekvár
  • 1 kávéskanál liszt

Elkészítése:

A kacsát darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal, kakukkfűvel fűszerezzük, serpenyőben kevés olajon megsütjük, majd kivesszük.

A felesleges zsiradékot kiöntjük, a maradékon pedig csipkebogyólekvárt hevítünk, karamellizáljuk. Erre szórunk reszelt citromhéjat, visszatesszük rá a kacsát, körberakjuk – a narancs kivételével – a tisztított, darabolt gyümölcsöket, konyakkal meglocsoljuk, végül meggyújtjuk.

Miután flambíroztuk, hozzáadjuk a narancsfiléket, felöntjük vörösborral, és készre pároljuk.

A mártás alapanyagait összeforraljuk. A gyümölcsös kacsát a mártással tálaljuk.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!