Édes húsvéti tojások

Édes húsvéti tojások

Hozzávalók: 

a díszítéshez

Elkészítése:

A piskótatésztát szét­morzsoljuk, majd a morzsát két egyenlő adagra osztjuk. A tej tortabevonót és a fehér csokoládét durvára daraboljuk, majd külön-külön, forró vízfür­dőben megolvasztjuk. A torta­bevonóból keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit az egyik adag piskótamorzsához adjuk. A másik adagba belekeverjük a felolvasztott fehér csokolá­dét. A félretett tortabevonót a forró vízfürdőben állni hagyjuk. Mindkét masszát vaníliaaromá­val és narancslével is ízesítjük, majd kézzel kb. 6-6 egyforma tojást formálunk belőlük. Amíg a tojások még puhák, néhányat a felaprított pisztáciá­ba, kókuszreszelékbe és kicsi cukorgyöngyökbe forgatunk, és néhányba csokoládédrazsékat, kis cukorszíveket nyomkodunk.  A többi tojást a maradék tej tortabevonóval bevonjuk, majd ezeket a nagyobb cukorgyön­gyökkel díszítjük. A porcukrot csomómentesen elkeverjük a citromlével. Két tojás tetejét éles késsel levág­juk, végül a vágott felületeket a fehér cukormázzal bevonjuk, és 1-1 sárga csokoládédrazsét helyezünk rájuk tojássárgája­ként. Száradni hagyjuk.

Elkészítési idő kb. 50 perc, darabonként kb. 1260 joule-t (300 kalóriát) tartalmaz.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »