Édes húsvéti tojások
Hozzávalók:
- 40 dkg piskótaszél vagy tortalap,
- 20 dkg tej tortabevonó,
- 15 dkg fehér csokoládé,
- 1/2 üveg vaníliaaroma,
- 6 evőkanál narancslé,
a díszítéshez
- tetszés szerint durvára vágott natúr pisztácia,
- kókuszreszelék,
- színes cukorszívek,
- csokoládédrazsék,
- kicsi és nagy cukorgyöngyök,
- 5 dkg porcukor,
- 1 teáskanál citromlé.
Elkészítése:
A piskótatésztát szétmorzsoljuk, majd a morzsát két egyenlő adagra osztjuk. A tej tortabevonót és a fehér csokoládét durvára daraboljuk, majd külön-külön, forró vízfürdőben megolvasztjuk. A tortabevonóból keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit az egyik adag piskótamorzsához adjuk. A másik adagba belekeverjük a felolvasztott fehér csokoládét. A félretett tortabevonót a forró vízfürdőben állni hagyjuk. Mindkét masszát vaníliaaromával és narancslével is ízesítjük, majd kézzel kb. 6-6 egyforma tojást formálunk belőlük. Amíg a tojások még puhák, néhányat a felaprított pisztáciába, kókuszreszelékbe és kicsi cukorgyöngyökbe forgatunk, és néhányba csokoládédrazsékat, kis cukorszíveket nyomkodunk. A többi tojást a maradék tej tortabevonóval bevonjuk, majd ezeket a nagyobb cukorgyöngyökkel díszítjük. A porcukrot csomómentesen elkeverjük a citromlével. Két tojás tetejét éles késsel levágjuk, végül a vágott felületeket a fehér cukormázzal bevonjuk, és 1-1 sárga csokoládédrazsét helyezünk rájuk tojássárgájaként. Száradni hagyjuk.
Elkészítési idő kb. 50 perc, darabonként kb. 1260 joule-t (300 kalóriát) tartalmaz.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: