Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Édes húsvéti tojások

Édes húsvéti tojások

Hozzávalók: 

  • 40 dkg piskótaszél vagy tortalap,
  • 20 dkg tej tortabevonó,
  • 15 dkg fehér csokoládé,
  • 1/2 üveg vaníliaaroma,
  • 6 evőkanál narancslé,

a díszítéshez

  • tetszés szerint  durvára vágott natúr pisztácia,
  • kókuszreszelék,
  • színes cukor­szívek,
  • csokoládédrazsék,
  • kicsi és nagy cukorgyöngyök,
  • 5 dkg porcukor,
  • 1 teáskanál citromlé.

Elkészítése:

A piskótatésztát szét­morzsoljuk, majd a morzsát két egyenlő adagra osztjuk. A tej tortabevonót és a fehér csokoládét durvára daraboljuk, majd külön-külön, forró vízfür­dőben megolvasztjuk. A torta­bevonóból keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit az egyik adag piskótamorzsához adjuk. A másik adagba belekeverjük a felolvasztott fehér csokolá­dét. A félretett tortabevonót a forró vízfürdőben állni hagyjuk. Mindkét masszát vaníliaaromá­val és narancslével is ízesítjük, majd kézzel kb. 6-6 egyforma tojást formálunk belőlük. Amíg a tojások még puhák, néhányat a felaprított pisztáciá­ba, kókuszreszelékbe és kicsi cukorgyöngyökbe forgatunk, és néhányba csokoládédrazsékat, kis cukorszíveket nyomkodunk.  A többi tojást a maradék tej tortabevonóval bevonjuk, majd ezeket a nagyobb cukorgyön­gyökkel díszítjük. A porcukrot csomómentesen elkeverjük a citromlével. Két tojás tetejét éles késsel levág­juk, végül a vágott felületeket a fehér cukormázzal bevonjuk, és 1-1 sárga csokoládédrazsét helyezünk rájuk tojássárgája­ként. Száradni hagyjuk.

Elkészítési idő kb. 50 perc, darabonként kb. 1260 joule-t (300 kalóriát) tartalmaz.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!