Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Díszes marcipános muffin Húsvétra

Díszes marcipános muffin

Hozzávalók 9 darabhoz:

  • 10 dkg marcipánmassza,
  • 18 dkg vaj,
  • só,
  • 1 zacs­kó vaníliás cukor,
  • 15 dkg barna cukor,
  • 4 tojás,
  • 33 dkg liszt,
  • 1/2 dl tejszín,
  • 1 zacskó  sütőpor,
  • 5 dkg  barna kandiscukor,

a for­ma kikenéséhez

  • margarin,
  • liszt,

a díszítéshez

  • cukor­máz,
  • Koronás Díszítő jégcukor,
  • cukorvirágok,
  • zselé.

Elkészítése:

A marcipánt apróra felkockázzuk. A vajat a sóval, a vaníliás cukorral és a barna cukorral robotgép habverőjével krémesre kikeverjük. Egyenként bele­dolgozzuk a tojásokat, majd a tejszínnel váltogatva, apránként hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet. Végül beleforgatjuk a marcipánt és az össze­tört kandiscukrot. Egy bevonatos muffinformát margarinnal vastagon ki­kenünk, és liszttel meghintjük. A tésztát evőkanállal a mélyedésekbe töltjük. (Ha hatrészes formánk van, a muffino­kat két részletben süssük.) Előmelegített sütőben, 175 fokon  (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) 25 per­cig sütjük. A sütőből kivéve rácsra állít­juk, és a muffinokat rövid pihentetés után a formából óvatosan kiemeljük. Rácsra téve teljesen kihűtjük. Tetejükre jégcukrot szórunk, végül tetszés szerint színes cukormázzal, cukorvirágokkal és zselével díszítjük.

Elkészítési idő kb. 45 perc, dara­bonként kb. 2010 kJ (480 kcal), 9 g fe­hérje, 25 g zsír, 54 g szénhidrát.

A muffintésztát  minyonpapírban 3 óra alatt lefagyaszthat­juk. Felhaszná­láskor fagyottan tegyük a sütőformába. Sütési  ideje 5-10 perccel hosszabb!

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!