Díszes marcipános muffin
Hozzávalók 9 darabhoz:
- 10 dkg marcipánmassza,
- 18 dkg vaj,
- só,
- 1 zacskó vaníliás cukor,
- 15 dkg barna cukor,
- 4 tojás,
- 33 dkg liszt,
- 1/2 dl tejszín,
- 1 zacskó sütőpor,
- 5 dkg barna kandiscukor,
a forma kikenéséhez
- margarin,
- liszt,
a díszítéshez
- cukormáz,
- Koronás Díszítő jégcukor,
- cukorvirágok,
- zselé.
Elkészítése:
A marcipánt apróra felkockázzuk. A vajat a sóval, a vaníliás cukorral és a barna cukorral robotgép habverőjével krémesre kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a tejszínnel váltogatva, apránként hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet. Végül beleforgatjuk a marcipánt és az összetört kandiscukrot. Egy bevonatos muffinformát margarinnal vastagon kikenünk, és liszttel meghintjük. A tésztát evőkanállal a mélyedésekbe töltjük. (Ha hatrészes formánk van, a muffinokat két részletben süssük.) Előmelegített sütőben, 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) 25 percig sütjük. A sütőből kivéve rácsra állítjuk, és a muffinokat rövid pihentetés után a formából óvatosan kiemeljük. Rácsra téve teljesen kihűtjük. Tetejükre jégcukrot szórunk, végül tetszés szerint színes cukormázzal, cukorvirágokkal és zselével díszítjük.
Elkészítési idő kb. 45 perc, darabonként kb. 2010 kJ (480 kcal), 9 g fehérje, 25 g zsír, 54 g szénhidrát.
A muffintésztát minyonpapírban 3 óra alatt lefagyaszthatjuk. Felhasználáskor fagyottan tegyük a sütőformába. Sütési ideje 5-10 perccel hosszabb!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: