Csibék tojásból Húsvétra

Csibék tojásból

Hozzávalók 4 személyre:

a díszítéshez

Elkészítése:

A kemény tojásokat meghámozzuk, majd a gömbölyűbb aljukat egyenesre vágjuk, hogy a csibe megálljon. A ki­csumázott paprikákat félbevágjuk és megmossuk. Hegyes pengéjű késsel a piros húsú paprikából kivágjuk a ta­réjokat, a zöld és a sárga húsú papri­kákból pedig a szárnyakat. A meg­maradt paprikát apróra felkockázzuk, és a díszítéshez félretesszük. A sárga­répaszeletekből kivágjuk a csőröket. Minden szem retek legszélesebb ré­széből kivágunk egy-egy kb. 2 mm szé­les szeletet. A retekszeletekből lábakat vágunk ki. A főtt tojásokon éles késsel bevágá­sokat ejtünk, majd helyükre dugjuk a ta­réjokat, szárnyakat és csőröket. A sze­mek helyén óvatosan kereszt alakú bevágást készítünk, és egész borsot nyomunk bele. Az elkészült csibéket a retekből készült lábakra állítjuk. A csibék körül a tányért a félretett színes paprikakockával, a maradék sár­garépával és tetszés szerint metélő­hagymával díszítjük.

Elkészítési idő kb. 50 perc, ada­gonként kb. 635 kJ (151 kcal), 12 g fe­hérje, 10 g zsír, 3 g szénhidrát.

Címkék: ,
Tovább a blogra »