Hozzávalók 4 személyre:
a díszítéshez
Elkészítése:
A kemény tojásokat meghámozzuk, majd a gömbölyűbb aljukat egyenesre vágjuk, hogy a csibe megálljon. A kicsumázott paprikákat félbevágjuk és megmossuk. Hegyes pengéjű késsel a piros húsú paprikából kivágjuk a taréjokat, a zöld és a sárga húsú paprikákból pedig a szárnyakat. A megmaradt paprikát apróra felkockázzuk, és a díszítéshez félretesszük. A sárgarépaszeletekből kivágjuk a csőröket. Minden szem retek legszélesebb részéből kivágunk egy-egy kb. 2 mm széles szeletet. A retekszeletekből lábakat vágunk ki. A főtt tojásokon éles késsel bevágásokat ejtünk, majd helyükre dugjuk a taréjokat, szárnyakat és csőröket. A szemek helyén óvatosan kereszt alakú bevágást készítünk, és egész borsot nyomunk bele. Az elkészült csibéket a retekből készült lábakra állítjuk. A csibék körül a tányért a félretett színes paprikakockával, a maradék sárgarépával és tetszés szerint metélőhagymával díszítjük.
Elkészítési idő kb. 50 perc, adagonként kb. 635 kJ (151 kcal), 12 g fehérje, 10 g zsír, 3 g szénhidrát.