Csibék piskótatallérból Húsvétra

Csibék piskótatallérból

Hozzávalók 40 darabhoz:

Elkészítése:

A kevés tejben feloldott pudingport a maradék tejben elkeverjük, és fel­főzzük. Kevés porcukorral megszórjuk, hogy ne bőrösödjön, és hűlni hagyjuk. Beledolgozzuk a megolvasztott vajat, a maradék cukrot és a vaníliás cukrot. 10 sárgabarackból kivágunk 40 ta­réjt, illetve csőrt. 80 tallér egyik felét a krémmel megkenjük. Két-két megkent tallér közé egy-egy taréjt és csőrt helyezünk, és összenyomjuk. A vízfür­dőben felolvasztott tortabevonót nejlon­zacskóba töltjük, sarkát levágjuk, és szemeket rajzolunk. A fogvájóra szúrt fejeket egy-egy sárgabarackba, illetve a maradék piskótatallérokba szúrjuk.

Elkészítési idő kb. 45 perc, dara­bonként kb. 200 kJ (48 kcal), 0,5 g fe­hérje, 2 g zsír, 4 g szénhidrát.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »