Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Csibék piskótatallérból Húsvétra

Csibék piskótatallérból

Hozzávalók 40 darabhoz:

  • 120 apró piskótatallér,
  • 50 aszalt sárgabarack,
  • kb. 5 dkg ét tortabevonó,
  • 1/2 zacskó vaníliaízű pudingpor,
  • 1,25 dl tej,
  • 12 dkg vaj,
  • 1/2 zacskó vaníliás cukor,
  • kb. 5 dkg porcukor,
  • fogvájó.

Elkészítése:

A kevés tejben feloldott pudingport a maradék tejben elkeverjük, és fel­főzzük. Kevés porcukorral megszórjuk, hogy ne bőrösödjön, és hűlni hagyjuk. Beledolgozzuk a megolvasztott vajat, a maradék cukrot és a vaníliás cukrot. 10 sárgabarackból kivágunk 40 ta­réjt, illetve csőrt. 80 tallér egyik felét a krémmel megkenjük. Két-két megkent tallér közé egy-egy taréjt és csőrt helyezünk, és összenyomjuk. A vízfür­dőben felolvasztott tortabevonót nejlon­zacskóba töltjük, sarkát levágjuk, és szemeket rajzolunk. A fogvájóra szúrt fejeket egy-egy sárgabarackba, illetve a maradék piskótatallérokba szúrjuk.

Elkészítési idő kb. 45 perc, dara­bonként kb. 200 kJ (48 kcal), 0,5 g fe­hérje, 2 g zsír, 4 g szénhidrát.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!