Hozzávalók
a pecsenyéhez:
a párolt káposztához:
a körethez:
a tepsi kikenéséhez:
Elkészítése
A malachúst, ha kell kicsontozzuk, majd néhány órával a sütés előtt sóval, ételízesítő porral és majoránnával bedörzsöljük úgy, hogy a bőrét lehetőleg ne érje. Tűzálló tálba vagy zománcos tepsibe fektetjük, és közepesen meleg sütőben, sörbe mártogatott füstölt szalonnadarabkával kenegetve megsütjük. Kb. 1, 5 óra alatt a bőre üvegesen ropogós-piros, a húsa pedig vajpuha és omlós lesz. Amikor elkészült, a tepsiből átemeljük egy deszkára, 10-15 percig állni hagyjuk, csak utána szeleteljük fel. A tepsiben maradt zsiradékhoz sört öntünk, és addig forraljuk, amíg a tepsi aljáról a megperzselődött húsfoszlányok leoldódnak. Átszűrjük, és kis tálkában a hús mellé kínáljuk. A párolt káposztához a káposzta torzsáját kivágjuk, a fejet vékonyra gyaluljuk vagy vágjuk. Az olajat lábasba öntjük, és a cukrot világosbarnára pirítjuk rajta. Először a hagymát, majd a káposztát keverjük bele. Megsózzuk, a köménnyel és a borssal fűszerezzük, majd lefödve, kis lángon kb. 25 perc alatt puhára pároljuk, közben többször megkeverjük, félfövésnél a pezsgővel meglocsoljuk, ha kész, az ecettel ízesítjük. A körethez a tojást a tejjel, a reszelt sajttal, és az apró kockákra vagdalt szalonnával összekeverjük, majd sóval, csipetnyi reszelt szerecsendióval fűszerezzük. A meghámozott, a chipshez hasonlóan felszeletelt (uborkagyalun a legkönnyebb) nyers burgonyát beleforgatjuk, majd vajjal vékonyan kikent zománcos tepsibe vagy tűzálló tálba terítjük. Közepesen forró sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Kockákra vágva tálaljuk a pecsenyéhez.
Elkészítési idő: 2 óra 30 perc. Egy adag: 1110 kcal / 4640 kJ.