Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Spenótos rakott burgonya

Spenótos rakott burgonya

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg burgonya
  • 75 dkg spenótlevél (vagy mirelit paraj)
  • 3 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál vaj
  • só,
  • szerecsendió

elkészítése:

A burgonyákat héjukban főzzük puhára, majd hámozzuk meg és vágjuk karikára. Közben főzzük keményre a tojásokat. A megtisztított spenótleveleket kicsit vágjuk össze, és kevés vajon pároljuk puhára. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a tejszínt, ízesítsük sóval és szerecsendióval. A megtisztított tojásokat vágjuk karikára, és egy vajjal kikent jénai tálban rétegezzük a burgonyát és a spenótot. A rétegek közé tegyünk tojást, és locsoljuk meg tejföllel. A tetejére burgonya kerüljön, amit hintsünk meg reszelt sajttal. 180 fokos sütőben 30 perc alatt süssük készre.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!