Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Pörkölt pulyka

Pörkölt pulyka

Hozzávalók:

  • egy megtisztított pulyka
  • 1 tojásnyi zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kanál paprika
  • körítés májas, zúzás rizskása

Elkészítése:

Egy megtisztított pulykát vagdaljunk fel apró darabokra. Egy lábasban tegyünk egy tojásnyi zsírt forrni; ha a zsír forró lesz, tegyünk bele egy fej apróra vágott vereshagymát és egy kanál paprikát. A pulyka húst tegyük a paprikás zsírba, sózzuk meg, fedjük be és többször megkavarva pároljuk egy – vagy ha a pulyka vén – két óra hosszáig, amíg megpirul. Közbe-közbe kevés vizet tegyünk bele; nehogy az elszáradás miatt piruljon meg a hús. Tálaljuk hosszú tálba és körítsük rizskásával, melyet vegyítsünk a pulykának összevagdalt májával és zúzájával.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!