Pörkölt pulyka
Hozzávalók:
- egy megtisztított pulyka
- 1 tojásnyi zsír
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kanál paprika
- só
- körítés májas, zúzás rizskása
Elkészítése:
Egy megtisztított pulykát vagdaljunk fel apró darabokra. Egy lábasban tegyünk egy tojásnyi zsírt forrni; ha a zsír forró lesz, tegyünk bele egy fej apróra vágott vereshagymát és egy kanál paprikát. A pulyka húst tegyük a paprikás zsírba, sózzuk meg, fedjük be és többször megkavarva pároljuk egy – vagy ha a pulyka vén – két óra hosszáig, amíg megpirul. Közbe-közbe kevés vizet tegyünk bele; nehogy az elszáradás miatt piruljon meg a hús. Tálaljuk hosszú tálba és körítsük rizskásával, melyet vegyítsünk a pulykának összevagdalt májával és zúzájával.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: