Christmas Pudding
Hozzávalók:
- 35 dkg friss fehér kenyérmorzsa
- 35 dkg liszt
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál darált szerecsendió
- 1/2 teáskanál gyömbér
- 1/2 teáskanál fahéj
- 35 dkg szaggatott faggyú
- 22 dkg kristálycukor
- 22 dkg puha barna cukor
- 22 dkg kevert cukrozott gyümölcs nagyon apróra vágva
(most egy kis bajban vagyok, ugyanis Angliában háromféle mazsola van a nagyságától és a szárításától függve. Így a legegyszerűbb hogy egybevágom mind a hármat, tehát)
- 112 dkg mazsola (igen, egy kiló tizenkét dkg)
- 17 dkg hámozott mandula apróra vágva
- 22 dkg alma, hámozva és apróra vágva
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 narancs reszelt héja és leve
- 4 evőkanál konyak
- 3 nagy tojás felverve
- kb. 0.15 l tej
Elkészítése:
Az összes száraz hozzávalót egy nagy tálban összekeverjük. Összekeverjük a citrom és narancslét a konyakkal és a tojással és hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz, annyi tejjel hogy éppen csak puhán essen le a kanálról. Takarjuk be és tegyük félre egy éjszakára.
3 lábast félig vízzel töltünk és felforraljuk. Vajazzunk be 3 pudingformát (egy u vagy v alakú edény) 1/2 literest, 3/4 literest és 1 literest. Megint keverünk egy nagyot rajta mielőtt a formákba öntenénk. Fedjük be a formákat vajazott zsírpapírral és alufóliával. Az erősen forrásban lévő vízen gőzöljük: a 1/2 literest 5 óra hosszat, a 3/4 literest 7 óra hosszat és a literest 9 óra hosszat. Miután a pudingok megfőttek, vegyük ki a vízből és hagyjuk kihűlni. Cseréljük ki rajta az alufóliát, de a zsírpapírt hagyjuk.
Hűvös helyen tároljuk. A tálalás napján újra kigőzöljük: a 1/2 literest 2 óráig, a literest és a literest 3 óráig. Tejszínnel, vanília krémmel vagy rummal kevert vajjal tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: