Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Karácsonyi guba

Karácsonyi guba

Hozzávalók:

  • fonott foszlós kalács tésztája
  • méz vagy cukros mák

Elkészítése:

A fonott foszlós kalács alaptésztából készül. Kétujjnyi rudacskákat sodorjunk, ezt elvagdossuk egyujjnyi darabkára. Sűrűn belerakjuk tepsibe, úgy sütjük. A szép pirosra sült tésztát szétszedjük darabkáira, és azonmód melegen mézet vagy cukros mákot teszünk rá. (Nálunk – Matyóföldön – a böjti habart bableves után mindig mézes guba következett.) Pető Margit: Matyó konyha

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!