Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Hókifli

Hókifli

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek cukor
  • 2 dkg élesztő
  • pici só
  • kevés tej
  • ízlés szerint baracklekvár,
  • darált dió
  • mák a töltelékhez
  • kb. 10 dkg vaníliás porcukor

Elkészítése

Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, az élesztőt, a tejfölt és annyi tejet, hogy összeálljon. Hagyjuk egy órát pihenni. 3 mm vastagra kinyújtjuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Megtöltjük a lekvárral, dióval, mákkal és kifliket formálunk belőle. 200°C-ra előmelegített sütőben megsütjük, és még forrón megforgatjuk a vaníliás porcukorban.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!