Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Gőzölgő malacsült

Gőzölgő malacsült

Hozzávalók

  • egy kb. 1,25 kg-os kicsontozott, bőrös malaccomb
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 kiskanál majoránna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5-6 evőkanál olaj
  • 3-4 dl húsleves (leveskockából is jó)
  • 1 kiskanál paradicsompüré
  • 1 mokkáskanál finomliszt

Elkészítése

A combot megmossuk, leszárogatjuk, majd bőrét egycentis távolságban hosszában is, keresztben is bevagdossuk. Egy peremes tepsibe jó kétujjnyi magasan vizet töltünk, nagy lángon fölforraljuk. A húst bőrös oldalával lefelé belefektetjük, 2-3 percig pároljuk.

Közben többször megmozgatjuk, hogy a lé a bőrt mindenütt érje, de a húsra ne jusson. Lecsöpögtetve kihűtjük. A sót a fűszerekkel meg a zúzott fokhagymával összekeverjük, alaposan a húsba dörzsöljük, de vigyázzunk, a bőrére ne kerüljön belőle. Az olajat az időközben szárazra törölgetett tepsiben megforrósítjuk, a húst körös-körül elősütjük benne. A levest a paradicsompürével és a liszttel simára keverjük, a comb alá öntjük. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190°C; légkeveréses sütőben 175°C) kb. 1,5 órán át sütjük, közben levével gyakorta meglocsoljuk. Fölszeletelve, levével együtt tálaljuk. Hagymás tört burgonya illik hozzá köretnek.

Italajánlat: száraz fehérbor (Egri zengő).

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!