Fenyőmagos-diós széles metélt
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg széles metélt (tagliatelle)
- 20 dkg dió
- 2 dl tejszín
- 1 dl olívaolaj
- 1 dl félszáraz fehérbor (el is hagyható)
- só,
- bors,
- szerecsendió
- 10 dkg fenyőmag
Elkészítése:
A tésztát forró, sós vízben főzzük ki, szűrjük le. A diót pirítsuk meg, majd ha kihűlt, törjük durvára. Az olívaolajat, a tejszínt és a bort kézi habverővel keverjük össze, reszeljünk bele egy kevés szerecsendiót. Ízesítsük sóval, borssal. Az összetört diót tegyük turmixgépbe, és apránként adjuk hozzá a tejszínes-boros-olajos keveréket. A mártást öntsük a tésztára, a tetejére pedig szórjunk pirított fenyőmagot.
Tipp: Fenyőmagot ma már minden nagyobb élelmiszerboltban kaphatunk, száraz serpenyőben pirítsuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: