Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Fenyőmagos-diós széles metélt

Fenyőmagos-diós széles metélt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg széles metélt (tagliatelle)
  • 20 dkg dió
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 dl félszáraz fehérbor (el is hagyható)
  • só,
  • bors,
  • szerecsendió
  • 10 dkg fenyőmag

Elkészítése:

A tésztát forró, sós vízben főzzük ki, szűrjük le. A diót pirítsuk meg, majd ha kihűlt, törjük durvára. Az olívaolajat, a tejszínt és a bort kézi habverővel keverjük össze, reszeljünk bele egy kevés szerecsendiót. Ízesítsük sóval, borssal. Az összetört diót tegyük turmixgépbe, és apránként adjuk hozzá a tejszínes-boros-olajos keveréket. A mártást öntsük a tésztára, a tetejére pedig szórjunk pirított fenyőmagot.

Tipp: Fenyőmagot ma már minden nagyobb élelmiszerboltban kaphatunk, száraz serpenyőben pirítsuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!