Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Diós párnácskák

Diós párnácskák

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 22 dkg RAMA margarin,
  • 22 dkg liszt,
  • 7 db tojássárgája

a töltelékhez:

  • 25 dkg darált dió,
  • 22 dkg porcukor,
  • 7 db tojásfehérje,
  • fahéj ízlés szerint.

Elkészítése

A fenti anyagokat gyorsan összegyúrjuk, 3-4 órára hűtőbe tesszük. Legjobb, ha egy egész éjszakát hűtőben áll. Huszonöt egyenlő részre osztjuk, letakarva újra hűtőbe tesszük. Ezután elkészítjük a tölteléket. A diót, porcukrot, a 7 db tojás felvert habját lazán összekeverjük. Egy sütőlemezt kivajazunk. A cipócskákat egyenként kinyújtjuk (kb. 10-12 cm átmérőjűre)  kör alakúra, nagyon vékonyra! A fahéjas, diós, cukros tölteléket nyomózsákkal a kör közepére nyomjuk, majd a tésztácskákat félbehajtjuk, a széleket szorosan egymásra nyomkodjuk. 180°C-os sütőben aranysárgára sütjük. Tálalás előtt megszórjuk vaníliás cukorral.

Elkészítési idő: 45 perc                                       Egy adag:1674kJ/399 kcal

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!