Diós párnácskák
Hozzávalók:
a tésztához:
- 22 dkg RAMA margarin,
- 22 dkg liszt,
- 7 db tojássárgája
a töltelékhez:
- 25 dkg darált dió,
- 22 dkg porcukor,
- 7 db tojásfehérje,
- fahéj ízlés szerint.
Elkészítése
A fenti anyagokat gyorsan összegyúrjuk, 3-4 órára hűtőbe tesszük. Legjobb, ha egy egész éjszakát hűtőben áll. Huszonöt egyenlő részre osztjuk, letakarva újra hűtőbe tesszük. Ezután elkészítjük a tölteléket. A diót, porcukrot, a 7 db tojás felvert habját lazán összekeverjük. Egy sütőlemezt kivajazunk. A cipócskákat egyenként kinyújtjuk (kb. 10-12 cm átmérőjűre) kör alakúra, nagyon vékonyra! A fahéjas, diós, cukros tölteléket nyomózsákkal a kör közepére nyomjuk, majd a tésztácskákat félbehajtjuk, a széleket szorosan egymásra nyomkodjuk. 180°C-os sütőben aranysárgára sütjük. Tálalás előtt megszórjuk vaníliás cukorral.
Elkészítési idő: 45 perc Egy adag:1674kJ/399 kcal
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: