Balzsamecetes paradicsomleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 doboz darabolt paradicsomkonzerv
- 5 dl paradicsomlé
- 1 liter zöldségalaplé
- 0,5 dl beforralt balzsamecet
- 2 evőkanál mascarpone
- 1 szál sárgarépa
- 1 nagyobb fej lila hagyma
- 2 evőkanál vaj
- méz,
- só,
- bors
a tálaláshoz
- reszelt chedar sajt és
- pirított kenyérkockák
Elkészítése:
A vajon megfonnyasztjuk a kockákra vágott hagymát, rádobjuk a reszelt répát, majd 4-5 percig pároljuk. Ezután mehet rá a paradicsomkonzerv, majd ha félig megfőtt, ráöntjük a paradicsomlevet és az alaplevet. Ha készre főtt, beletesszük a mascarponét, beforraljuk, majd átturmixoljuk. Ízesítjük a balzsamecettel, a mézzel, a sóval meg a borssal.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: