Tárkonyos pulykaraguleves
Hozzávalók:
- 40 dkg pulykamellfilé
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 dl olaj
- só
- törött fekete bors
- egy kevés apróra vágott petrezselyem
- egy kevés apróra vágott tárkonylevél
- 1 liter csontlé (lehet leveskockából is)
- 20 dkg vegyes zöldség
- 1 cikk zeller
- 10 dkg gomba
- 6 dkg liszt
- 2 dl tejszín
- 1 ek tárkonyecet
- néhány csepp citromlé
Elkészítése
A pulykahúst kockára vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd a fele olajon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a pulykahúst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vágott petrezselyemmel és tárkonylevéllel, kevés csont lével felengedjük. Közben megtisztítjuk a zöldséget, a zellert, a gombát, kockára vágjuk, és a húshoz adjuk. Lassan pároljuk, majd a csont lével felengedjük. A maradék olajból a liszttel világos rántást készítünk, ezzel sűrítjük, tejszínnel dúsítjuk, ha kell, utána ízesítjük. A tárkonyecettel és egy kevés citromlével savanyítjuk, jó forrón tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: