Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Tárkonyos pulykaraguleves

Tárkonyos pulykaraguleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg pulykamellfilé
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • törött fekete bors
  • egy kevés apróra vágott petrezselyem
  • egy kevés apróra vágott tárkonylevél
  • 1 liter csontlé (lehet leveskockából is)
  • 20 dkg vegyes zöldség
  • 1 cikk zeller
  • 10 dkg gomba
  • 6 dkg liszt
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek tárkonyecet
  • néhány csepp citromlé

Elkészítése

A pulykahúst kockára vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd a fele olajon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a pulykahúst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vágott petrezselyemmel és tárkonylevéllel, kevés csont lével felengedjük. Közben megtisztítjuk a zöldséget, a zellert, a gombát, kockára vágjuk, és a húshoz adjuk. Lassan pároljuk, majd a csont lével felengedjük. A maradék olajból a liszttel világos rántást készítünk, ezzel sűrítjük, tejszínnel dúsítjuk, ha kell, utána ízesítjük. A tárkonyecettel és egy kevés citromlével savanyítjuk, jó forrón tálaljuk.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!