Spenóttal töltött pulykamell
Hozzávalók:
- 1 egész pulykamell
- 1 cs fagyasztott paralypüré
- 1 nagy darab mozzarella sajt
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- olaj
Elkészítése :
A megmosott pulykamellet úgy vágjuk be, hogy egy nagy húsfelületet kapjunk. Ezt megkenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk és szétterítjük rajta a kiolvasztott spenótot. A mozzarellát lereszeljük, a fokhagymát áttörjük, és a parajpüré tetejére szórjuk. Ízlés szerint fűszerezzük. A húst összetekerjük és hústűvel rögzítjük. Olajjal kikent tűzálló tálra tesszük. Tetejét megkenjük olajjal és 200oC-ra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Közben időnként egy kis olajjal és vízzel locsolgatjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: