Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Sonkás pulykamell

Sonkás pulykamell

Hozzávalók:

  • 1 pulykamell
  • vékony szelet főtt füstölt tarja
  • alma
  • 5 dkg vaj
  • almapüré és ropogós burgonya

Elkészítése:

Egy szép pulykamell bőrét óvatosan lefejtjük, de húsát a csonton hagyva, a mellcsontra merőlegesen, ujjnyi széles közökben a csontig bevágjuk. Ezekbe a résekbe egy-egy vékony szelet főtt füstölt tarját, mellé vékony almaszeleteket fektetünk, a húst kívülről, a csont felőli részen is megsózzuk, és a bőrt visszafektetve, az egészet átkötjük, nehogy sütés közben szétnyíljon, kívülről bevajazzuk a pulykamellet, és 5 dkg vajon, kevés vízzel puhára pároljuk, vagy az egészet alufóliába csomagoljuk, és a sütőben mástél óráig sütjük közepes tűznél. Végül, ha fóliában készítettük, a fóliát szétnyitjuk, úgy pirítjuk meg, – ha pároltuk, tűzálló tálra fektetve, tetejét vajjal kenve sütjük ropogós pirosra. Felszeletelve, de a húst a csontra visszarakva visszük asztalra. Almapüré és ropogós burgonya illik hozzá.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!