Sajtos-fűszeres pulykaszeletek
Hozzávalók:
- 4 szelet pulykamell
- 1 ek koriander
- 1 ek kakukkfű
- 1 ek oregánó
- 1 ek rozmaring
- 3 ek olaj
- 10 dkg kecskesajt
- 2 ek tej
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt pirospaprika
- só
- bors
a hús áztatásához
- tej
- fokhagyma
Elkészítése:
A vastag pulykaszeleteket legalább 2 órára fokhagymás tejbe áztatjuk. Az összes fűszerből fél teáskanálnyit az olajhoz keverünk. A sajtot a tejjel simára keverjük. A fokhagymát áttörjük, és a sajthoz adjuk. A maradék fűszereket is hozzákeverjük a sajtos masszához. Paprikával, sóval, borssal ízesítjük. A hússzeleteket lecsöpögtetjük és mindegyikre “zsebet” vágunk. Ebbe töltjük a sajtkrémet, a nyílásokat pedig hústűvel zárjuk. A hús mindkét oldalát pirosra grillezzük, közben a fűszeres olajjal locsolgatjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: