Pulykaaprólék leves
Hozzávalók
- 10 dkg pulykazúza
- 1 db kisebb pulykaszárny
- 20 dkg sárgarépa
- 10 dkg petrezselyemgyökér
- 8 dkg gomba
- 10 dkg zöldborsó
- 5 dkg vaj
- 60 g liszt
- 1 csomó zöldpetrezselyem
- 1 dl tejszín
- 1 tojássárgája
- só,
- őrölt bors
Elkészítése
A pulykaszárnyról lefejtjük a húst, kockára vágjuk a zúzával együtt, megmossuk. A feldarabolt húsokat a csonttal együtt feltesszük főni, felforraljuk, majd pár percnyi forralás után leszűrjük, a húst leöblítjük és a leforrázott aprólékot hideg vízben feltesszük főni a csonttal együtt. Hozzáadjuk a vöröshagymát egészben, a megtisztított és kockára vágott zöldségeket, gombát, zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk és lassú forralással puhára főzzük. Vajas petrezselymes rántással berántjuk, forraljuk, amíg a rántás ízét elforrja. Tálalás előtt a tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, és ezzel dúsítjuk levesünket. Ehhez a tojássárgájával elkevert tejszínhez előbb kevés forró levest merünk, és csak ezután adjuk a teljes tömeghez, tálaláskor a csontot kiszedjük. Betétje vajas galuska.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: