Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Pulykaaprólék leves

Pulykaaprólék leves

Hozzávalók

  • 10 dkg pulykazúza
  • 1 db kisebb pulykaszárny
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg petrezselyemgyökér
  • 8 dkg gomba
  • 10 dkg zöldborsó
  • 5 dkg vaj
  • 60 g liszt
  • 1 csomó zöldpetrezselyem
  • 1 dl tejszín
  • 1 tojássárgája
  • só,
  • őrölt bors

Elkészítése

A pulykaszárnyról lefejtjük a húst, kockára vágjuk a zúzával együtt, megmossuk. A feldarabolt húsokat a csonttal együtt feltesszük főni, felforraljuk, majd pár percnyi forralás után leszűrjük, a húst leöblítjük és a leforrázott aprólékot hideg vízben feltesszük főni a csonttal együtt. Hozzáadjuk a vöröshagymát egészben, a megtisztított és kockára vágott zöldségeket, gombát, zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk és lassú forralással puhára főzzük. Vajas petrezselymes rántással berántjuk, forraljuk, amíg a rántás ízét elforrja. Tálalás előtt a tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, és ezzel dúsítjuk levesünket. Ehhez a tojássárgájával elkevert tejszínhez előbb kevés forró levest merünk, és csak ezután adjuk a teljes tömeghez, tálaláskor a csontot kiszedjük. Betétje vajas galuska.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!