Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Mandulás hal

Mandulás hal

 

Hozzávalók:

 

  • 4 kis csuka vagy süllő vagy egyéb fehér húsú hal
  • csipet só
  • törött bors
  • liszt
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg mandula
  • kevés citromlé
  • burgonyapüré és fejes saláta

 

Elkészítése:

 

Négy kis csukát, süllőt vagy egyéb fehér húsú halat kívül-belül alaposan megtisztítunk, megmosunk, megszárítunk, és csipet sóval, törött borssal elkevert lisztben megforgatjuk. Forrósítunk 5 dkg vajat vagy margarint, a halakat beletéve, mindkét felükön kb: 7-8 percig sütjük, és forró tálra tesszük. Közben egy másik serpenyőben szárazon megpirítunk 10 dkg hámozott, lemezekre vágott mandulát. A hal visszamaradt zsiradékát kevés citromlével ízesítjük, a tálra tett halra öntjük, és az egészet meghintjük a pirított mandulával. Burgonyapüré és fejes saláta illik hozzá.

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!