Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Kivis, mangós, körtés piskóta

Kivis, mangós, körtés piskóta

Hozzávalók:

  • kivi, vagy mangó vagy körte
  • porcukor

piskóta

  • 6 tojás
  • 6 kanál cukor
  • 6 kanál liszt

Elkészítése:

Ha szeretnél eltérni a hagyományos gyümölcsös piskótától, válassz olyan gyümölcsöt, mint a kivi, a mangó vagy a körte. Minden esetben fontos, hogy a gyümölcs elég érett és puha legyen. Készítsd el egyszerűen a piskótát: 6 tojásból, 6 kanál cukorból és 6 kanál lisztből. A tojásfehérjét robotgéppel verd kemény habbá, majd add hozzá a cukor felét és keverj még rajta néhányat. A tojások sárgáját dolgozd el jól a maradék cukorral, majd add hozzá a fehérjehabhoz. Innentől azonban fakanállal dolgozz, hogy ne törd össze a habot! Ha eldolgoztad a cukros masszát, apránként adagolva keverd hozzá a lisztet. Töltsd bele egy kivajazott, sütőpapírral bélelt formába, és a végén osztd el rajta egyenletesen az apróra vágott gyümölcsöt. Kevés porcukorral meghintheted a tetejét és irány a sütő! 160 fokon kb. fél órát sütjük, amíg a tészta szép aranybarna nem lesz. Tűpróbával ellenőrizd, ragad-e még a tészta. Fontos, hogy az első 10 (!) percben semmiképp se nyisd ki a sütőajtót, mert összeesik a piskóta. Ha 1-2 személyes adagot szeretnél, felezd a hozzávalókat.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!