Karácsonyi rakott pulykaérmék
Hozzávalók:
- kb. 60 dkg pulykaérem (pulykamedalion néven kapható)
- só
- őrölt fekete bors
- 20 dkg pulykamáj
- 20 dkg csiperke
- 1 csokor petrezselyem
- 1 közepes vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- fél kiskanál morzsolt kakukkfű
- 15 dkg pulykasonka
- 2 dl tejföl
- 15 dkg reszelt sajt
- a tepsi kikenéséhez:
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A húsérméket kiverjük, esetleges inas részeit bevágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és egy akkora kiolajozott, tűzálló tálba fektetjük, amekkorába pontosan belefér. A pulykamájat a tisztított gombával, petrezselyemmel, hagymával, fokhagymával ledaráljuk. Egy tojással és a zsemlemorzsával összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, a kakukkfűvel fűszerezzük. A masszát a húsra halmozzuk, a sonkaszeletekkel befedjük. A tejfölt a sajt kétharmadával és egy tojással összekeverjük, a rakottasra kenjük, majd előmelegített sütőben, közepes lángon (180°C; légkeveréses sütőben 165°C) kb. 35 percig sütjük. Ekkor a többi sajtot rászórjuk, és még 10 percig sütjük. Pirított burgonyával adjuk asztalra.
Italajánlat: száraz fehérbor Etyeki Sauvignon Blanc’99.
Elkészítési idő: 1 óra 25 perc. Egy adag: 637 kcal / 2663 kJ.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: