Hozzávalók:
Díszítésképpen
Elkészítése:
Egyszerű, ámde annál mutatósabb ajándék a karácsonyi mézes nyalánkság. Nem kell hozzá más, mint díszes, mini befőttesüvegek, aszalt gyümölcsök, dió, mogyoró, mandula, valamint akácméz. A jól kimosott befőttesüvegbe szorosan, rétegenként helyezd bele az aszalt gyümölcsöket és a magvakat! Ha elkészültek a rétegek, akkor óvatosan öntsd tele az edényt akácmézzel és várj addig, amíg az összes rés meg nem telik mézzel. Ez akár 30 percet is igénybe vehet, de semmiképpen se keverd meg a mézet, különben a rétegek elmozdulnak. Ügyelj arra, hogy az üvegben szorosan álljanak a magvak és jól ki is töltsék az üveget, különben a gyümölcsök és a magvak a méz tetején fognak lebegni! Díszítésképpen vágj ki egy karácsonyi mintájú textilből kb. 2 cm-rel nagyobb sugarú kört, mint az üveg teteje. Helyezd a kupakra az anyagot és rafiával szorosan kösd át az üveg nyakánál. Készíts saját címkét az általad kitalált manufaktúra nevével, ragaszd fel és készen is van az egyedi karácsonyi mézes nyalánkság.