Karácsonyi mézes nyalánkság
Hozzávalók:
- aszalt gyümölcsök
- dió
- mogyoró
- mandula
- akácméz
Díszítésképpen
- karácsonyi mintájú textil
- rafia
- saját címke
Elkészítése:
Egyszerű, ámde annál mutatósabb ajándék a karácsonyi mézes nyalánkság. Nem kell hozzá más, mint díszes, mini befőttesüvegek, aszalt gyümölcsök, dió, mogyoró, mandula, valamint akácméz. A jól kimosott befőttesüvegbe szorosan, rétegenként helyezd bele az aszalt gyümölcsöket és a magvakat! Ha elkészültek a rétegek, akkor óvatosan öntsd tele az edényt akácmézzel és várj addig, amíg az összes rés meg nem telik mézzel. Ez akár 30 percet is igénybe vehet, de semmiképpen se keverd meg a mézet, különben a rétegek elmozdulnak. Ügyelj arra, hogy az üvegben szorosan álljanak a magvak és jól ki is töltsék az üveget, különben a gyümölcsök és a magvak a méz tetején fognak lebegni! Díszítésképpen vágj ki egy karácsonyi mintájú textilből kb. 2 cm-rel nagyobb sugarú kört, mint az üveg teteje. Helyezd a kupakra az anyagot és rafiával szorosan kösd át az üveg nyakánál. Készíts saját címkét az általad kitalált manufaktúra nevével, ragaszd fel és készen is van az egyedi karácsonyi mézes nyalánkság.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: