Habcsók karikák
Hozzávalók kb. 50 db-hoz:
- 6 tojásfehérje
- 22 dkg + 5 dkg porcukor
- 8 étkezési keményítő
A díszítéshez:
- 3 evőkanál színes cukordara
- 3-4 csepp piros ételfesték
Előkészítés:
A szobahőmérsékletű friss tojásokat gondosan kettéválasztjuk, hogy egy csepp sárgája se kerüljön a fehérjébe, mert akkor nem verődik fel kellő keménységűre. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit.
Elkészítése:
A fehérjét mély tálba tesszük, hozzáadunk egy csipet sót, és elektromos habverővel apránként hozzáadagoljuk a 22 dkg cukrot, kemény habbá verjük. A maradék 5 dkg porcukrot és a keményítőt összekeverjük, majd apránként beleszitáljuk a masszába, és ezt már kézi habverővel lazán dolgozzuk bele a felvert tojásfehérjébe. A massza felét csillagcsőrrel ellátott nyomózsákba tesszük, a zsákot megtekerjük, és egymástól kb. 1 cm távolságra 4-5 cm átmérőjű karikákat nyomunk a tepsire. Megszórjuk a színes cukordarával. A maradék habot megfestjük pár csepp ételfestékkel, és ebből is karikákat nyomunk. A sütőt 100 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Betesszük a habkarikákat, és kb. 3 óra hosszat szárítjuk, 30 percenként megnyitjuk a sütőt és kiszellőztetjük, hogy a gőz eltávozzon, majd tovább szárítjuk. Amikor a karikák megkeményedtek, kivesszük a sütőből, kicsit hűlni hagyjuk, majd óvatosan leválasztjuk a papírról, és teljesen kihűtjük. Szalagot kötünk bele, és így akasztjuk a karácsonyfára.
Munka: kb. 45 perc Fogyasztható: kb. 4 óra múlva 1 db: 231 kJ/55 kcal
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: