Hozzávalók:
Elkészítése:
Összegyúrunk 50 dkg 4,60-as (finomliszt) lisztet 20 dkg zsiradékkal, másfél dkg kevés tejen megfuttatott élesztővel, 2 tojással, csipet sóval és annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk, hét cipóba osztjuk, és egy-két óráig pihentetjük. Apróra vágunk 20 dkg cukrozott gyümölcsöt, 25 dkg kimagvalt aszalt szilvát, kevés cukrozott dinnyét, és elkeverjük 10 dkg mazsolával és 2 evőkanál kakaóval. 15 dkg 5,60-as (rétes) lisztből egy dkg tejben kelesztett élesztővel, egy tojás sárgájával meg kevés langyos tejjel a szokásos módon kelt tésztát dagasztunk, elkeverjük az apróra vágott gyümölcsükkel, és ízlés szerint porcukorral édesítjük. A korábban elkészített két tésztacipót külön-külön téglalap alakúra kinyújtjuk, mindegyik szélére, hosszában egy csíkban ráfektetjük a gyümölcsös keveréket, és a tésztát ráhajtva, olyan hosszúkás rudakat formázunk belőle, akár a beigli. Sütőlemezre fektetve, tetejüket tojással kenve, forró sütőbe toljuk, majd a tüzet mérsékelve, kb. fél óráig sütjük. Csak hidegen szeleteljük fel.