Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Gesztenyés palacsinta, vörös-áfonyás csokoládé öntettel

Gesztenyés palacsinta, vörös-áfonyás csokoládé öntettel

Hozzávalók:

  • 1 kis dobozos ( 250g) mascarpone krémsajt
  • 2 db csomagolt gesztenyemassza
  • ízlés szerint porcukor vagy méz
  • kevés kakaópor
  • egy evőkanál nutella

Elkészítése:

Üvegtálban villával törd össze a gesztenyemasszát, keverd hozzá a mascarponét, szitálj bele egy kis kakaóport, ez kiemeli az ízeket. Tegyél hozzá egy kevés porcukrot vagy mézet, de vigyázz arra, hogy ne legyen túl édes. Egy evőkanál nutella a gesztenyének ad egy kellemes csokoládés ízt, amitől meglátod, nagyon finom lesz. A palacsintatésztát a szokásos módon készítsd: 3 egész tojást, kis sóval, pici cukorral, 30dkg liszttel és kb. 4 dl tejjel, kevés szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel keverj simára. Hagyd egy kicsit állni, hogy a liszt duzzadjon. Merőkanállal ellenőrizd a tészta sűrűségét, ne legyen túl folyós, mert leég és nem áll össze a tészta végső formája, viszont túl sűrű se legyen. Ha sűrűnek érzed, adj hozzá egy kis szódavizet. Körülbelül tejszín sűrűségű legyen.

Készítsd el a szószt!

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb zacskó mirelit vörösáfonya (a mirelit osztályon keresd) mivel gyorsfagyasztott, így felolvadás után is intenzív ízű, illatú
  • 1 nagy tábla (20 dkg) étcsokoládé vagy tortabevonó
  • néhány csepp rum aroma

Elkészítése:

Tedd egy lábosba a vörösáfonyát, olvadjon ki, néhány perc múlva pedig tedd hozzá az apróbb darabokra tört csokoládét. Amikor felolvadt a csoki az áfonyában, adj hozzá néhány csepp rum aromát és vedd le a tűzről. Töltsd meg a palacsintát a gesztenyés töltelékkel, ne csavard fel, hanem a két oldalát hajtsd be hosszanti irányban, majd a két végét rá. Így egy kis négyzet alakot kapsz. Hajtogasd ilyen módon az összes palacsintát, tedd egy hosszúkás tálra két sorban, félig egymásra őket, így lesz igazán gusztusos a tálalás. Vékonyan szitáld végig a sort porcukorral, majd locsold végig az illatos, vörösáfonyás csokoládészósszal. Tálald frissen.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!