Gesztenyekrémleves rumos mazsolával

Gesztenyekrémleves rumos mazsolával

Hozzávalók (6 személyre)

Elkészítése

A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, a pudingport és a cukrot simára keverjük benne. A többi tejet felforraljuk, a pudingporos tejet kevergetve beleöntjük, a villával összetört gesztenyemasszát hozzáadjuk, és 1-2 percig főzzük. A tűzről lehúzva vaníliás cukorral ízesítjük, majd merülőmixerrel habosítjuk. Rumba áztatott mazsolával (legjobb, ha egy napig előtte érlelődik) megszórva, juharsziruppal vagy karamellal “pettyegtetve”, melegen vagy jégbe hűtve kínáljuk.

Italajánlat: édes fehérbor (Tokaji hárslevelű ‘2000).

Elkészítési idő: 15 perc.                                       Egy adag: 483 kcal / 2019 kJ.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »