Brassói pulykapecsenye

Brassói pulykapecsenye

Hozzávalók

a burgonya sütéséhez:

a díszítéshez:

Elkészítése

A burgonyát kefével dörzsölgetve jól megmossuk, majd kb 1 kiskanálnyi sóval ízesített vízben, a héjában megfőzzük, leszűrjük. A pulyka felsőcombot kicsontozzuk, bőrét lefejtjük, húsát rostjaira merőlegesen, kisujjnyi vastagon felszeleteljük, majd lehetőleg továbbra is a rostokra merőlegesen csíkokra vágjuk. A szalonnát ugyancsak vékony csíkokra metéljük, és az olajon, lábasban, kevergetve kb. 2 perc alatt üvegesre sütjük. A húst hozzáadjuk, további 3-4 percig sütjük, ezalatt körös-körül kifehéredik. A présen áttört fokhagyma felével, a paradicsompürével, a borssal és 1 csapott kiskanálnyi sóval ízesítjük. 2 deci vizet aláöntünk, majd lefödve, kis lángon, kb. 40 perc alatt vaj puhára pároljuk. Az utolsó 4-5 percre a maradék fokhagymát is hozzáadjuk, ha kell utána ízesítjük. Amikor kész, fedelét levesszük, a húst nagy lángon 3-4 perc alatt zsírjára sütjük. Ezzel kész is a brassói. Aki szereti, szaftosabbra is főzheti. Ehhez 1 csapott evőkanálnyi lisztet 2-2,5 deci hideg vízzel simára keverünk, a puha húsra öntjük, és kevergetve 2-3 percig forraljuk, így kellemesen sűrű leve lesz. Megkóstoljuk, egy kicsit utána ízesítjük. A puha burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk. Bő, félliternyi forró olajba szórjuk, és néhány perc alatt megsütjük. Legkényelmesebb olajsütőben sütni. Ha kész, szűrőlapáttal kiemeljük, papírtörlőre halmozva a felesleges zsiradékot leitatjuk róla, végül a hússal összeforgatjuk.

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc.                              Egy adag: 881 kcal / 3580 kJ.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »