Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Karácsonyi borleves

Karácsonyi borleves

Hozzávalók:

  • 4 dl száraz fehérbor
  • 4 dl víz
  • 8 dkg kristálycukor
  • 2 dkg liszt
  • 3 tojássárgája
  • só,
  • szegfűszeg,
  • egész fahéj

Elkészítése:

A fehérbort a vízzel, néhány szem szegfűszeggel és egy nagyobb darab egész fahéjjal összefőzzük. A tojások sárgáját a cukorral habosra, majd a liszttel simára keverjük, és fokozatosan hozzászűrjük a fűszeres bort. Az egészet vízgőzön habverővel állandóan kevergetve felverjük. Frissen és forrón tálaljuk.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!