Gyors oroszkrémtorta
Hozzávalók 12 szelethez:
A töltelékhez:
- 1 csomag főzés nélkül készíthető vaníliás pudingpor
- 3 dl hideg tej
- 5 dkg mazsola megmosva
- 3 dkg cukrozott narancskocka
A piskótához:
- 5 tojás
- 8 dkg cukor
- 12 dkg liszt
A sziruphoz:
- 1,2 dl víz
- 2 evőkanál cukor
- ízlés szerint rum
Elkészítése:
A tojásból, a cukorból és a lisztből klasszikus módon készítsünk piskótát. (Ha szilikonformát használunk, azt nem kell kikenni, ha más formát használunk, annak megfelelően járjunk el.) 170 °C-os sütőben süssük meg kb. 25-30 perc alatt, végezzünk közben tűpróbát. A pudingport és a tejet habverő géppel habosítsuk keményre. A vízből és a cukorból főzzünk szirupot, ha felforrt, adjunk hozzá rumot. A kihűlt piskótát vágjuk két vagy három lapra, locsoljuk meg a sziruppal, és rétegezzük a krémmel úgy, hogy minden rétegre szórunk a mazsolából és a cukrozott narancsból. A tetejét tejszínhabbal és naranccsal díszítsük, utána néhány óráig hűtőben dermesszük.
• Elkészítési idő: 60 perc • Hűtés: 3-4 óra
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: