Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Oroszkrémtorta

Gyors oroszkrémtorta

Hozzávalók 12 szelethez:

A töltelékhez:

  • 1 csomag főzés nélkül készíthető vaníliás pudingpor
  • 3 dl hideg tej
  • 5 dkg mazsola megmosva
  • 3 dkg cukrozott narancskocka

A piskótához:

  • 5 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 12 dkg liszt

A sziruphoz:

  • 1,2 dl víz
  • 2 evőkanál cukor
  • ízlés szerint rum

Elkészítése:

A tojásból, a cukorból és a lisztből klasszikus módon készítsünk piskótát. (Ha szilikonformát használunk, azt nem kell kikenni, ha más formát használunk, annak megfelelően járjunk el.) 170 °C-os sütőben süssük meg kb. 25-30 perc alatt, végezzünk közben tűpróbát. A pudingport és a tejet habverő géppel habosítsuk keményre. A vízből és a cukorból főzzünk szirupot, ha felforrt, adjunk hozzá rumot. A kihűlt piskótát vágjuk két vagy három lapra, locsoljuk meg a sziruppal, és rétegezzük a krémmel úgy, hogy minden rétegre szórunk a mazsolából és a cukrozott narancsból. A tetejét tejszínhabbal és naranccsal díszítsük, utána néhány óráig hűtőben dermesszük.

• Elkészítési idő: 60 perc               • Hűtés: 3-4 óra

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!