Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Mákosguba-felfújt

Mákosguba-felfújt

Hozzávalók kb. 6 adaghoz:

  • 4 darab szikkadt kifli karikára vágva
  • 4-5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg mák

A habhoz:

  • 2 tojásfehérje
  • 2 evőkanál cukor
  • fél üveg meggybefőtt

A forma kikenéséhez:

  • vaj
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:

A 3 evőkanál cukrot habosítsuk fel a tojássárgájával, adjuk hozzá a reszelt citromhéjat és a meglangyosított tejet. A karikára vágott kifliket mártsuk meg benne, forgassuk a mákba, majd tegyük egy tálba. A habhoz a 2 evőkanál cukrot és a tojásfehérjét verjük kemény habbá, és keverjük a karikákhoz. A masszát tegyük a vajjal kikent, morzsával megszórt formába, és szórjunk közé ízlés szerinti mennyiségű meggyet, de ne púpozzuk meg a formát, különben kifolyhat belőle. 180°C-os sütőben kb. 15 percig süssük. (Érdemes fogyasztás előtt frissen sütni, de 1-2 órával előtte elkészíthető.)  Akkor jó, ha szépen felemelkedett. Melegen tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!